NIEUW SEMINAR : Hoe krijg ik ze zo gek?

Je wilt een organisatie met meer zelfsturing. En gedrag van medewerkers waarbij ze eigen verantwoordelijkheid nemen. Je wil een programma waardoor mensen continu gaan verbeteren.

Wat moeten mensen dan leren? Wat is de beste manier om je medewerkers te coachen? Wat betekent dit voor de manier van leidinggeven? En hoe verbind je daarbij strategie, tactiek en operatie?

Het waren twee hele mooie dagen
Wil je zomaar wat Lean trainingen geven aan mensen? In de hoop dat er 'iets' blijft hangen? Of wil je dat je het effect ook blijvend merkt? Natuurlijk wil je het laatste, maar in de praktijk zie je vaak het eerste. Hoe gaat het dan? De adviseur of trainer is de deur uit. Het boek gaat dicht. Het rapport onder in de la. En we gaan weer vrolijk verder met wat we altijd al deden. Het waren twee hele mooie dagen … en een beetje zonde van het geld …

NIEUW seminar voor 2017
Leer in dit seminar hoe je een effectief veranderprogramma vormgeeft.
Richt je op gedragsverandering. En verkrijg een krachtige verbetercultuur.

Na dit seminar weet je hoe je in een Lean traject:

- de slaagkans vergroot
- de leercurve versnelt
- het effect vergroot

Doe met de juiste mensen, op het juiste moment steeds de juiste dingen.
Laat je in één dagdeel meenemen door de worstelingen van een aantal andere organisaties en bedrijven. Begrijp hoe zij het voor elkaar kregen. En leer vooral van de kostbare fouten die zij gemaakt hebben.

Voorkom onnodige investeringen in initiatieven die weinig slaagkans hebben. Ga juist slim te werk en kom snel vooruit. Ga naar huis met een concreet sjabloon dat iedere organisatie kan gebruiken om hun eigen Lean veranderprogramma samen te stellen.

Ontvang als één van de eerste (vrijblijvend) informatie
over dit nieuwe incompany seminar via dit formulier