Philip van Londen - Get Lean

Welkom


Philip van Londen Philip van Londen

Pak je tijd terug
Wij verliezen uren per dag aan nutteloze zaken. Traditioneel time management doet vaak meer kwaad dan goed. Hoe keer je dat om? Hoe zorg je ervoor dat je in minder tijd meer bereikt? Of gewoon meer rust en overzicht hebt. Kies maar.

'Verlies vanaf nu
geen kostbare tijd meer.
Die tijd keert nooit meer terug
'
Tijd wil je toch niet kwijt?

Onze tijd is ons kostbaarste bezit, maar onze tijd is niet te koop. Eens voorbij is onze tijd voorgoed verdwenen. Vraag dat maar aan iemand die 10 jaar ouder is. Of aan iemand die een dierbare heeft verloren. Laat geen tijd verloren gaan. Gebruik je tijd goed of nog beter ...

Begrijp het mechanisme
Minder tijdverlies. Dat is het effect van Lean. Kun je tijdverlies helemaal voorkomen? Nee, dat niet. Helaas verlies ik ook nog steeds tijd, maar wel steeds minder. Hoe krijg je dat voor elkaar? Krijg inzicht in de werking van het Lean mechanisme. Dit mechanisme noem je ook wel de Lean hefboom.

Verbetering voor iedereen
Minder tijd verliezen door de Lean hefboom? Bij mensen die daar voor open stonden heb ik hun leven zien veranderen. Zonder uitzondering zijn zij het overal toe gaan passen.

Meestal eerst in hun werk, maar later ook thuis. Word je er door gegrepen? Dan laat het je niet meer los. Want iedereen wordt er uiteindelijk beter van. Deed iedereen het? Dan hadden we een betere wereld. Maar hoe profiteert iedereen hiervan?

Bergen verzetten met Lean
Het werkt voor je als individu, maar wat gebeurt er als je dit samen doet? Dan pas zie je de grote kracht van het Lean mechanisme aan het werk. Lean on steroids ... Lean teams kunnen bergen verzetten of beter gezegd ze kunnen bergen opruimen! Hoe gaat dat? 

 


Spreker - Philip van Londen
Gedragspsychologie
Driekwart van het 'Lean' worden, is psychologie. Overwinnen van jezelf, omgaan met (weerstand van) anderen en beïnvloeden van anderen. Wil je samen Lean worden? Dan vraagt dat een andere manier van met elkaar omgaan. Een andere manier van met elkaar praten.

Daarom heeft Philip duizenden uren gestoken in het doorgronden van menselijk gedrag. Wat hij daarvan geleerd heeft? Dat hangt er van af wie je het vraagt. Volgens zijn vrouw ... niet bijster veel ... :-)

Philip is doorgegaan om te leren begrijpen waarom mensen kiezen voor tijdverlies. En hoe je dat omkeert. Dat bleek veel meer werk dan het leren begrijpen van de Lean principes. En eigenlijk vindt hij dat het leukste van het vak. Verder gaan dan alleen de Lean tools overbrengen. Iemand helpen om een betere versie van zichzelf te worden. Door iemand zijn tijd terug te geven.

Word niet alleen effectiever op het werk, maar overal. Mensen helpen bereiken wat ze willen bereiken. Door effectiever communiceren en door meer persoonlijk leiderschap. Dat maakt dat het slaagt of faalt. Of Philip daar zelf in geslaagd is? Volgens zijn vrouw? Je raadt het al ...

-------

Achtergrond
Van oorsprong is Philip chemicus. Na zijn studie aan de TU in Eindhoven kreeg hij een beurs voor een extra studie filosofie. Daar is de kiem gezaaid voor wat hij nu doet. Het ‘aan de man brengen’ van de Lean filosofie en het doorgronden van menselijk gedrag. Inzichten waarmee anderen hun leven kunnen veranderen.

Welk doel?

Wanneer heeft Philip zijn doel bereikt? Als hij andere mensen het Lean virus heeft kunnen geven (want het is besmettelijk) en als je doorgrondt waar het echt om draait. Als jij het stokje ook door kunt geven. In het Engels klinkt het zo mooi. 'To be able to pay it forward.'

Ervaring
De afgelopen 15 jaar heeft Philip honderden workshops, lezingen en trainingen gegeven. Bij verschillende organisaties of openbaar. Overheid, woningcorporaties, zorginstellingen en fabrieken. Op alle niveaus voelt hij zich thuis. Directie, management, raad van bestuur, werkvloer. De werkvloer? Wat een rotwoord. Het draait gewoon steeds om mensen.'It's not a proxy of your seriousness 
that you've filled every minute
in your schedule
...'

- Bill Gates -