Philip van Londen - Get Lean

Welkom


Philip van Londen Philip van Londen

Onze tijd is ons kostbaarste bezit, maar onze tijd is niet te koop. Eens voorbij is onze tijd voorgoed verdwenen. Vraag dat maar aan iemand die 10 jaar ouder is dan jij. Of aan iemand die net een dierbare heeft verloren. Gebruik je tijd daarom goed. Elke seconde telt. Bepaal voortaan zelf hoe jij je tijd laat tellen.

'Verlies vanaf nu
geen kostbare tijd meer.
Die tijd keert nooit meer terug
'
Krijg je tijd terug
Wij verliezen uren per dag doordat we een paar inzichten missen. Die verkrijg je niet door traditioneel time management, maar wel door net een stapje verder te kijken. En door er mee te oefenen. Stapje voor stapje. Iedere dag een paar seconden terugwinnen. En soms een minuut. Zo maak je voor jezelf op lange termijn uren per dag vrij.

Krijg inzicht in het mechanisme
Kun je dat dan helemaal voorkomen? Verspilling van tijd? Nee, natuurlijk niet. Dat overkomt mij ook nog voortdurend. Kun je verspilling van tijd dan wel verminderen? Zeker, maar let op: tijdsverspilling overkomt je, maar het elimineren van die tijdsverspilling overkomt je niet. Want dat is de crux. Daarvoor heb je iets nodig. Dat is kennis en inzicht.

Je doet het nooit meer hetzelfde
De meest krachtige inzichten om minder tijd te verliezen vind je terug in de Lean filosofie. Bij mensen die daar voor open stonden heb ik hun leven zien veranderen. Zonder uitzondering zijn mensen die de Lean principes begrepen ze overal toe gaan passen. Meestal eerst in hun werk. En later ook thuis. Soms ook tot ergernis van collega's of van het thuisfront. Die het eerst niet begrepen. Maar altijd in hun voordeel. Iedereen wordt er uiteindelijk beter van. Zou iedereen het doen? Dan zouden we een betere wereld hebben. Dat maakt deze principes zo mooi. Profiteer hier ook van.

Mens, team en organisatie
Hiervoor lees je wat het je als individu kan brengen. Maar wat als je dit samen doet? Niet meer alleen als mens, maar als team of als organisatie? Dan komt de grote kracht van deze principes pas echt bovendrijven. Samen werken aan ieders vooruitgang.

Gedragspsychologie
Driekwart van het 'Lean' worden, is psychologie. Overwinnen van jezelf, omgaan met (weerstand van) anderen en beinvloeden van anderen. Als je samen Lean wilt worden, vraagt dat een andere manier van met elkaar omgaan. Een andere manier van met elkaar praten. Daarom heeft Philip duizenden uren gestoken in het doorgronden van menselijk gedrag. Wat hij daarvan geleerd heeft? Niet bijster veel. Volgens zijn vrouw ...

Maar hij is doorgegaan met ontwikkelen van de juiste inzichten, tools en materialen om dat voor elkaar te krijgen. Dat bleek veel meer werk dan de Lean leren begrijpen ... En eigenlijk vindt hij dat het leukste van het vak. Zo help je iemand om een betere versie van zichzelf te worden. Om niet alleen effectiever te zijn op het werk, maar ook thuis. Effectiever communiceren en meer persoonlijk leiderschap. Dit maakt dat het slaagt of faalt. Of hij daar nu wel in geslaagd is? Volgens zijn vrouw? U raadt het al ...

Achtergrond
Van oorsprong is Philip chemicus. Na zijn studie aan de TU in Eindhoven kreeg hij een beurs voor een aanvullende studie filosofie. Daar is de kiem gezaaid voor het huidige werk. Het ‘aan de man brengen’ van de Lean filosofie en het doorgronden van menselijk gedrag. Inzichten waarmee anderen, als ze echt willen, hun leven kunnen veranderen.

Welk doel?

Wanneer heeft Philip zijn doel bereikt? Als hij andere mensen zover heeft gekregen dat ze in staat zijn om hun eigen successen boeken. Als ze doorgronden waar het om draait en het stokje ook door kunnen geven. Als leider, als collega of thuis als partner of ouder.

Ervaring
De afgelopen 15 jaar heeft Philip honderden workshops, lezingen en trainingen gegeven. Bij verschillende organisaties of openbaar. Overheid, woningcorporaties, zorginstellingen en fabrieken. Op alle niveaus voelt hij zich thuis. Directie, management, raad van bestuur en werkvloer.

Het draait immers toch steeds om mensen.

Neem gerust contact op. Dat werkt het beste


Philip van Londen Spreker - Philip van Londen


'It's not a proxy of your seriousness 
that you've filled every minute
in your schedule
...'

- Bill Gates -